Koh Lipe, paradise on earth

 

The Maldives of Thailand, Koh Lipe. When we heard this, we knew immediately what our next island would be. Koh Lipe is the southernmost island of Thailand. The length of the island is about 3.3 km, the widest part is about 2.2 km and the narrowest about 500 m. The island is known for its turquoise blue sea and beautiful white beaches. There is not much to do in Koh Lipe, it is just a small relaxed island. You can dive beautifully, Jai went diving and it was one of the most beautiful places with many different types of fish.

Every night there was a night market in the walking street and all restaurants and bars were open, so cozy!

From Krabi, we booked our bus and boat ticket to Koh Lipe. After a few hours on the bus and then another two hours on the boat we finally arrived on the island. We were dropped off by boat on the beach. There were about two cars on the whole island and there are tuk-tuks that can take you to your hotel /hostel. The tuk-tuk drivers all ride for the same price, 50 Bath (€ 1.30) per person per ride.

We planned to stay about 3-4 days on the island but before we knew it we extended every few days and we stayed there for more than two weeks! Amazing! The island is cozy and small. After a few days, we had discovered our ‘favorite’ restaurants. One of our favorites was Tropical Cafe. We often went there for breakfast and delicious coffee.

Our average day looked like this: Get up, breakfast at Tropical Cafe, go to the beach, have lunch, go back to the beach, get fresh juice, go to our hostel to take a shower and then find a place to go out for dinner and wandering around on the night market. But be careful, this lifestyle is very addictive, haha!

 

Iced Chocolate with coconut milk

We stayed at Decho House Hostel. After two weeks we wanted to check out to continue, but they had another surprise for us, we got offered two free nights in a private room and access to their new Beach Resort. Lucky us! So we stayed two extra days on the island. Our visa was going to expire soon, after Koh Lipe we took the boat to Langkawi, Malaysia. Just 45min away from Koh Lipe.

For anyone who wants to go to Thailand and has more time, Koh Lipe is highly recommended! We will definitely go back. Below a few pictures.

Playing around with the drone

 

Sunrise Beach

 

Sunset Beach 

 

This cat is waiting for the crab to come out.

 

Waiting at the immigration office

 

Pattaya beach

 

Last day at Koh Lipe, Karma Beach

 

– Dutch translation –

De Maldiven van Thailand, Koh Lipe. Toen we dit hoorden wisten we meteen wat ons volgende eiland zou worden. Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand. De lengte van het eiland is ongeveer 3,3km, het breedste stuk is ongeveer 2,2km en het smalste stuk is ongeveer 500m.  Het eiland staat bekend om zijn turquoise blauwe zee en prachtige witte stranden. Er is niet heel veel te beleven in Koh Lipe, het is gewoon een klein relaxed eilandje. Je kunt er prachtig duiken, Jai heeft dat gedaan en vond het een van de mooiste plekken in Thailand. Er zaten heel veel verschillende soorten vissen.

Vanuit Krabi boekten we ons bus en boot ticket naar Koh Lipe. Na een paar uur op de bus en daarna nog twee uur op de boot waren we eindelijk aangekomen op het eiland. We werden met de boot afgezet op het strand. Er zijn ongeveer twee auto’s op het hele eiland en er rijden tuk tuks, die kunnen je naar je hotel/hostel brengen. De tuk tuk chauffeurs rijden allemaal voor dezelfde prijs, 50 Bath (€1,30) per persoon per rit.

We hadden ongeveer 3/4 dagen gepland op het eiland maar voor we het wisten boekten we om de paar dagen bij en zaten we er meer als twee weken! Heerlijk! Het eilandje is gezellig en klein. Na een paar dagen hadden we onze ‘favoriete’ restaurantjes ontdek. Een van onze favorieten was Tropical Cafe. We gingen er vaak naartoe voor ontbijt en heerlijke koffie.

Onze dag zag er als volgt uit: Opstaan, ontbijten bij Tropical Cafe, naar het strand, lunchen, terug naar het strand, vers sapje halen, naar ons hostel om te douchen en vervolgens een plekje zoeken om te gaan avond eten én op de nightmarket rondslenteren. Let op mensen, dit leventje is heel verslavend, haha!

We verbleven in Decho House Hostel. Na twee weken wilden we uitchecken om weer verder te gaan, maar ze hadden nog een verassing voor ons, we kregen twee gratis nachten in een prive kamer en toegang tot hun nieuwe Beach Resort. Boften wij even! Dus zijn we nog maar twee extra dagen op het eiland gebleven. Onze visas waren bijna verlopen, we zijn na Koh Lipe met de boot naar Langkawi (Maleisië) gegaan. Het is redelijk dichtbij, ongeveer 45min varen.

Voor iedereen die naar Thailand gaat en wat meer tijd heeft is Koh Lipe echt een aanrader!

Wij gaan er zeker terug. Hierboven nog een paar foto’s.

 

 

2 gedachten over “Koh Lipe, paradise on earth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: